Ontspanning

Natuurlijk gaat het in de kerk over God. Hij is de belangrijkste Persoon in ons leven. Maar naast onze dagelijkse omgang met God, is het ook fijn om als mensen samen dingen te doen. Dit sociale aspect is voor iedereen, dus ook voor ons als gemeente van belang. Daarom ondernemen wij samen activiteiten om ontspannend en sociaal met elkaar bezig te zijn. Doet u mee?
Kamp
Voor de jongeren van de gemeente wordt eens per jaar een kampweekend georganiseerd. Een paar dagen lekker ontspannen als jongeren van de gemeente sportief met elkaar bezig zijn. De nadruk tijdens het kamp ligt op de ontmoeting met elkaar. Door middel van sport en spel elkaar beter leren kennen. Door de kampleiding worden dan ook diverse activiteiten georganiseerd tijdens zo’n weekend. Bijvoorbeeld een badkuiprace, een zeskamp of iets vergelijkbaars.

Wat was het weer leuk dit jaar om zo met alle leeftijdsgenoten samen een paar dagen weg te zijn. We hebben veel gepraat en ook veel gelachen met elkaar. Ik weet zeker dat ik volgend jaar weer mee wil naar het kamp. Als ik de foto’s terugkijk krijg ik direct heimwee en wil morgen wel weer terug naar het clubhuis.

Dropping
Ook een hoogtepunt, zowel voor jong als oud, is onze jaarlijkse dropping. Altijd even mysterieus, waar worden we gedropt, kunnen we ongezien de weg terugvinden en wie gaat er dit jaar winnen. Want ook onze ‘ jagers ‘ vatten dit spelletje heel serieus op en proberen zoveel mogelijk groepen ‘ te spotten’. O ja, altijd donkere, oude kleding aantrekken, want om niet gespot te worden moet je zo af en toe wel de bosjes induiken.
Kampvuur
kampvuurVoor jong en oud organiseren wij ieder jaar een kampvuur. Met toestemming van de gemeente (vergunning is namelijk nodig), stoken wij ergens op het strand een mooi kampvuur op. En terwijl de ene groep bezig is met het opstoken van het vuur en het warm maken van de worstjes, gaan de sportieve deelnemers onder ons vijf kilometer verderop van start voor de welbekende strandwandeling. Eenmaal aangekomen bij het dan fel brandende kampvuur, krijgen zij koffie, worstjes en warme chocomel.
Koffieochtenden
Door de zusterhulp wordt regelmatig een koffieochtend in de kerk georganiseerd. Voor iedereen toegankelijk, maar vooral in trek bij de oudere gemeenteleden. Samen onder het genot van een bak koffie en wat lekkers het laatste nieuws uitwisselen. Ook zo hebben wij oog voor die ander.