Groot Mentoraat 2015

  • DSCI0003_Mentkl
  • DSCI0004_Mentkl
  • DSCI0001_Mentkl
  • DSCI0002_Mentkl
Eens in de zoveel tijd komt alle jeugd van de mentoraatsgroepen bij elkaar om samen iets te doen voor de gemeente of voor mensen om ons heen buiten de gemeente. Door met elkaar iets te doen hopen we de jeugd mee te geven dat het niet alleen gaat om wat jij persoonlijk leuk vind, maar dat het gaat om met elkaar iets te betekenen voor anderen.
Naar elkaar omzien
We hopen dat ze gestimuleerd worden om zich in te zetten, naar een ander om te kijken en in te zien dat ze het zelf ook fijn vinden als er naar hun omgekeken wordt. Zo is de jeugd  een keer bij de voedselbank geweest om mee te kijken hoe het daar werkt. Ook hebben ze al een keer een “running diner” gedaan. Ze zijn toen in verschillende groepjes bij diverse gemeenteleden op bezoek gegaan en kregen op elk adres iets te eten en/of te drinken. Dit werd door beide partijen als erg leuk ervaren.
Verbinding tussen jong en oud
De laatste keer zijn ze bij elkaar gekomen om houten plankjes te bewerken met verf, spijkers, draad en soldeerbouten. Ze zijn enthousiast aan de slag gegaan en de resultaten zijn geweldig. Deze plankjes worden, in overleg met de zusterhulp, met jongeren die dat graag willen, bij oudere of zieke gemeenteleden gebracht.

Dit vind je misschien ook leuk...