Alpha cursus 2020

In januari 2020 start in Hoogvliet een Alpha-cursus!

Wat is Alpha? 

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?
Verhalen en ervaringen 

Ben je benieuwd naar ervaringen en verhalen over Alpha? Lees hoe anderen Alpha hebben ervaren en laat je inspireren door wat zij hebben ontdekt. Bekijk het hier.

Promotiefilmpje Alpha 

Als je graag wil weten hoe de Alpha cursus er uit ziet, bekijk dan het volgende filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=p85JO2GGlO4

Welkom!

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken?

Rooster Alpha-cursus 2020

Datum Onderwerp
16 januari 2020 Intro-avond: Is er meer?
23 januari 2020 Wie is Jezus?
30 januari 2020 Waarom moest Jezus sterven?
6 februari 2020 Bidden: waarom en hoe?
20 februari 2020 Bijbellezen: waarom en hoe?
6 + 7 maart 2020 ALPHA WEEKEND: Heilige Geest + Hoe leidt God ons
12 maart 2020 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
19 maart 2020 Geneest God ook nu nog?
26 maart 2020 Hoe zit het met de kerk?
2 april 2020 Hoe nu verder?
9 april 2020 RESERVEDATUM
Meer informatie?

Voor meer informatie of als je je wil aanmelden, stuur dan een email naar: alpha@gkvhoogvlietspijkenisse.nl of bel met Alie den Hartog, 06-49912429.

Dit vind je misschien ook leuk...